Sposób przygotowania:
Makaron ze słonecznikowym pesto
Liście rzodkiewki myjemy i odrywamy ogonki, wkładamy na cedzak, odsączamy z wody. Osuszone z wody liście, kroimy na mniejsze części. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Do kielicha blendera wkładamy składniki na pesto i blendujemy na gładką masę. W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie z olejem i ugotowany wkładamy do cedzaka, odsączamy z wody.
Ugotowany makaron przekładamy do miski i dodajemy pesto, dokładnie mieszamy.
Gotowe danie przekładamy na talerze i podajemy.
Do kielicha blendera wkładamy składniki na pesto i blendujemy na gładką masę. W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie z olejem i ugotowany wkładamy do cedzaka, odsączamy z wody.
Ugotowany makaron przekładamy do miski i dodajemy pesto, dokładnie mieszamy.
Gotowe danie przekładamy na talerze i podajemy.