Sposób przygotowania:
Makaron z pesto z liści rzodkiewek
Od liści rzodkiewek odrywamy ogonki i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody.
Orzechy ziemne obieramy ze skorupki i brązowej skórki, a następnie kroimy na mniejsze części. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce. Listki rzodkiewki kroimy.
Do kielicha blendera wlewamy olej i dokładamy orzechy blendujemy. Dokładamy pozostałe składniki i dokładnie blendujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron przekładamy do miski i dodajemy pesto, mieszamy.
Przekładamy na talerze i posypujemy startym na małych oczkach tarki parmezanem. Przed podaniem dekorujemy listkami rzodkiewki.
Orzechy ziemne obieramy ze skorupki i brązowej skórki, a następnie kroimy na mniejsze części. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce. Listki rzodkiewki kroimy.
Do kielicha blendera wlewamy olej i dokładamy orzechy blendujemy. Dokładamy pozostałe składniki i dokładnie blendujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron przekładamy do miski i dodajemy pesto, mieszamy.
Przekładamy na talerze i posypujemy startym na małych oczkach tarki parmezanem. Przed podaniem dekorujemy listkami rzodkiewki.