Sposób przygotowania:
Curry z kurczakiem, mieszanką chińską i ryżem
1. Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy, kroimy na małe kawałki. Na głębokiej patelni lub w garnku rozgrzewamy olej lub oliwę. Wrzucamy mięso i przesmażamy przez kilka minut. Następnie wrzucamy warzywa, podlewamy niewielką ilością gorącej wody, warzywa są mrożone, więc puszczą wodę. Następnie dusimy pod przykryciem do miękkości i odparowania płynu.
2. Na koniec wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy kilka minut przyprawiając do smaku.
3. W między czasie gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu.
4. Na talerze nakładamy po porcji ryżu i curry z kurczaka. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
2. Na koniec wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy kilka minut przyprawiając do smaku.
3. W między czasie gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu.
4. Na talerze nakładamy po porcji ryżu i curry z kurczaka. Podajemy i smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.