Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiem i serem feta
Makaron ugotować, świeży szpinak umyć, mrożony rozmrozić.
Posiekać drobno ząbki czosnku lub przecisnąć je przez praskę i podsmażyć szybko na maśle (uwaga, jeśli czosnek zbrązowieje, będzie gorzki!). Dorzucić szpinak i podsmażyć mieszając.
Fetę pokroić w kostkę i dorzucić do szpinaku. Mieszać delikatnie. Popieprzyć i ewentualnie posolić
można tez dadac boczek do smaku pokrojony w paseczki podsmarzony na delikany obigiu
Posiekać drobno ząbki czosnku lub przecisnąć je przez praskę i podsmażyć szybko na maśle (uwaga, jeśli czosnek zbrązowieje, będzie gorzki!). Dorzucić szpinak i podsmażyć mieszając.
Fetę pokroić w kostkę i dorzucić do szpinaku. Mieszać delikatnie. Popieprzyć i ewentualnie posolić
można tez dadac boczek do smaku pokrojony w paseczki podsmarzony na delikany obigiu