Sposób przygotowania:
Makaroniki migdalowe
Bialka ubic z 2 lyzkami cukru. Nastepnie dodac zmielone migdaly i przesypany przez sitko cukier puder, wymieszac. Odstawic na 10 min. do lodowki. Pomagajac sobie 2 malymi lyzeczkami klasc male porcje na blache wylozona papierem do pieczenia i piec 10-13 min. w temp. 160 stopni.
Ja na poczatku robilam za duze porcje i ciasteczka wyszly mi troche za wielkie, dlatego zmniejszylam je(juz upieczone) wycinajac foremka. Odcietymi resztkami zajadalam sie z synem, a okragle ciasteczka byly prezentem.
Ja na poczatku robilam za duze porcje i ciasteczka wyszly mi troche za wielkie, dlatego zmniejszylam je(juz upieczone) wycinajac foremka. Odcietymi resztkami zajadalam sie z synem, a okragle ciasteczka byly prezentem.