luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Makaroniki migdalowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne migdalowe ciasteczka, ktore z kazdym dniem smakuja lepiej.

Makaroniki migdalowe

Składniki:

Makaroniki migdalowe

 

  • 3 bialka
  • 2 lyzki cukru
  • 1 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1 szklanka zmielonych migdalow

Sposób przygotowania:

Makaroniki migdalowe
Bialka ubic z 2 lyzkami cukru. Nastepnie dodac zmielone migdaly i przesypany przez sitko cukier puder, wymieszac. Odstawic na 10 min. do lodowki. Pomagajac sobie 2 malymi lyzeczkami klasc male porcje na blache wylozona papierem do pieczenia i piec 10-13 min. w temp. 160 stopni.
Ja na poczatku robilam za duze porcje i ciasteczka wyszly mi troche za wielkie, dlatego zmniejszylam je(juz upieczone) wycinajac foremka. Odcietymi resztkami zajadalam sie z synem, a okragle ciasteczka byly prezentem.