wioletta_koziel

wioletta_koziel

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 116]

Makrela z salatka ziemniaczana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Cos smacznego, co mozna szybko i latwo przygotowac:). Ja uwielbiam ta mieszanine smakow...POLECAM

Makrela z salatka ziemniaczana

Składniki:

Makrela z salatka ziemniaczana

 

  • 70 dkg mlodych ziemniakow;
  • 2 lyzki stolowe oliwy z oliwek;
  • 1 lyzka stolowa octu winnego;
  • 1 lyzka stolowa musztardy ziarnistej;
  • 6 malutkich ogorkow typu korniszon, pokrojonych w plasterki;
  • 2 lyzki stolowe koperku plus troche koperku, szczypiorku lub dowolnych swiezych warzyw do przybrania;
  • 2 niewielkie filety wedzonej makreli

Sposób przygotowania:

Makrela z salatka ziemniaczana
Ziemniaki obrac, oplukac, pokroic w kostke. Wrzucic na patelnie z odrobina oliwy z oliwek i dusic na niewielkim ogniu, az beda kruche, miekkie i zlotawe. Wylozyc ziemniaki na papierowy recznik do osuszenia, a nastepnie przelozyc do duzej miski. W oddzielnej miseczce wymieszac oliwe z oliwek, ocet i musztarde. Dodac do ziemniakow i dobrze wymieszac. Odstawic na 15 minut. Nastepnie dodac pokrojony drobno szczypiorek, ogorki konserwowe i koperek, oraz porozrywana na drobne kawalki makrele. Przyozdobic dodatkowo koperkiem, natka pietruszki, szczypiorkiem lub innymi swiezymi ziolami. Pyszne!

Tagi:

ziemniaki