p.jola1

p.jola1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 919]

Makrelowa pasta z papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Delikatna pasta makrelowa na kanapki

Makrelowa pasta z papryką Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makrelowa pasta z papryką

 

  • 1 szt makrela wędzona,
  • 1 szt papryka żółta,
  • 1 szt cebula,
  • 1 łyżeczka papryki sypkiej,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 3 łyżki szczypiorku siekanego

 

Sposób przygotowania:

Makrelowa pasta z papryką
Do misy robota Bosch z nożem tnącym wrzucić całą cebulę i paprykę bez gniazdek nasiennych, posiekać.Dodać makrelę wędzoną, z której usunęłam ości i skórę, dodać paprykę sypką, po 2 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego. Całość znów zmiksować. Pastę makrelową przełożyć do miseczki, posypać siekanym szczypiorkiem. Można już nią smarować kanapki.
Makrelowa pasta z papryką
Do misy robota Bosch z nożem tnącym wrzucić całą cebulę i paprykę bez gniazdek nasiennych,
Makrelowa pasta z papryką
Dodać makrelę wędzoną, po 2 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego