eluchap

eluchap

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Małe przekąska z sosem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mała przekąska z sosem pieczarkowym Szybko i smacznie

Małe przekąska z sosem pieczarkowym

Składniki:

Małe przekąska z sosem pieczarkowym

 

  • 4 plastry wołowiny lub schabu
  • Sos pieczarkowy Łowicz
  • duża cebula
  • 20 dag pieczarek
  • stary żółty ser
  • pieprz, sól

Sposób przygotowania:

Małe przekąska z sosem pieczarkowym
Wołowinę lub wieprzowinę  opruszamy sola i pieprzem smażymy na gorącym  oleju. Drobno pokrojone pieczarki i cebulę dusimy na maśle. Tak przygotowane kładziemy na małe kawałki mięsa posypujemy starym żółtym serem.Wkładamy do gorącego piekarnika na 5 minut. Na wierz przekąski kładziemy po łyżeczce sosu pieczarkowego Łowicz.