Sposób przygotowania:
Małe ptysie z budyniem waniliowo-czekoladowym
W garnku gotować wodę z margaryną, na roztopioną margarynę wsypać mąkę i szybko mieszać cały czas aby masa się nie przypaliła, gdy masa jest zbita zdjąć garnek z ognia i wystudzić dobrze.
Do zimnej masy dodać jajka i mikserem utrzeć na gładką, gęstą masę, masę nałożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę z papierem do pieczenia nie duże porcje w odstępach od siebie.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 30 minut, upieczone ptysie dobrze wystudzić.
krem budyniowy: 1,5 szklanki mleka, cukier zagotować i wlać budynie wymieszane w reszcie mleka, mieszać do zagęszczenia i dobrze wystudzić.
Miękką margarynę utrzeć mikserem do białości, dodawać po łyżce zimnego budyniu, aż do całkowitego jego wykorzystania.
Krem nałożyć do worka cukierniczego z długą końcówką do nadziewania i nadziewać wszystkie ptysie, przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Do zimnej masy dodać jajka i mikserem utrzeć na gładką, gęstą masę, masę nałożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać na blachę z papierem do pieczenia nie duże porcje w odstępach od siebie.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, piec około 30 minut, upieczone ptysie dobrze wystudzić.
krem budyniowy: 1,5 szklanki mleka, cukier zagotować i wlać budynie wymieszane w reszcie mleka, mieszać do zagęszczenia i dobrze wystudzić.
Miękką margarynę utrzeć mikserem do białości, dodawać po łyżce zimnego budyniu, aż do całkowitego jego wykorzystania.
Krem nałożyć do worka cukierniczego z długą końcówką do nadziewania i nadziewać wszystkie ptysie, przed podaniem posypać cukrem pudrem.