Sposób przygotowania:
Ryż z tuńczykiem i warzywami
1. Marchewki myjemy, osuszamy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę obieramy i kroimy w małą kostkę. Tuńczyka odsączamy z oleju. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pomidory sparzamy i usuwamy skórki.
2. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i marchewkę i chwilę przesmażamy, dodajemy pomidory i podlewamy niewielką ilością gorącej wody, dusimy do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie odparowujemy nadmiar wody, dodajemy tuńczyka, ryż i chwilę wszystko razem przesmażamy przyprawiając do smaku przyprawami i ziołami.
3. Gotowe danie podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
2. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i marchewkę i chwilę przesmażamy, dodajemy pomidory i podlewamy niewielką ilością gorącej wody, dusimy do miękkości. Gdy warzywa będą miękkie odparowujemy nadmiar wody, dodajemy tuńczyka, ryż i chwilę wszystko razem przesmażamy przyprawiając do smaku przyprawami i ziołami.
3. Gotowe danie podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
mocsłodkości
Babeczka35
Dziękuję :)
biedroneczki
Babeczka35
Super :) Cieszę się, że smakowało :)
robaczek
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Polecam spróbować :) Mnie bardzo smakował :)
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
skuter5