akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Mini serniczki na ciasteczkowym spodzie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 15
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Małe, pieczone serniczki na ciasteczkowym spodzie z herbatników. Proste i bardzo smaczne :) Ja posypałam je kolorową posypką. Serdecznie polecam!

Mini serniczki na ciasteczkowym spodzie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mini serniczki na ciasteczkowym spodzie

 

  • Ciasteczkowy spód:
  • 120g. stopionego, przestudzonego masła
  • 125g. herbatników maślanych

 

  • Masa:
  • 500g. sera z wiaderka sernikowego mielonego
  • 3 jajka
  • 60g. cukru pudru
  • kilka kropel aromatu waniliowego

 

  • Dodatkowo:
  • kolorowa posypka

Sposób przygotowania:

Mini serniczki na ciasteczkowym spodzie
1. Spód ciasteczkowy: Herbatniki włożyć do malaksera razem z masłem, miksować do uzyskania konsystencji mokrego piasku. Włożyć ciasto na spód papilotek umieszczonych w blaszce na muffinki. 2. Masa: Ser zmiksować z cukrem pudrem i aromatem. Dodać jajka i ponownie zmiksować. Wylać masę na spód ciasteczkowy. 3. Serniczki piec w 160st.C około 25 minut. Uchylić piekarnik i pozostawić do całkowitego wystudzenia.4. Wystudzone mini serniczki posypać np. kolorową posypką. Najlepiej smakują następnego dnia. Smacznego!
Mini serniczki na ciasteczkowym spodzie
Mini serniczek na ciasteczkowym spodzie w przekroju.