Sposób przygotowania:
Cukiniowa tarta z serem korycińskimETAP 1:
![Cukiniowa tarta z serem korycińskim Cukiniowa tarta z serem korycińskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/cukiniowa-tarta-z-serem-korycinskim-471024.jpg)
Cukinię umyć i zetrzeć razem ze skórką na tarce jarzynowej. Oprószyć solą i odstawić na około 10 minut, aż puści sok. Przełożyć na sito, przepłukać wodą i dobrze odcisnąć. Jajka rozmącić, dodać cukinię i przyprawić. Wymieszać i wyłożyć na natłuszczoną olejem formę do tarty.
ETAP 2:
![Cukiniowa tarta z serem korycińskim Cukiniowa tarta z serem korycińskim](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/cukiniowa-tarta-z-serem-korycinskim-471025.jpg)
Brokuł podzielić na różyczki i gotować w osolonym wrzątku około 5 minut, ale nie może się rozpadać. Po wyjęciu z wrzątku, należy go przełożyć na chwilę do bardo zimnej wody. Dzięki temu nie straci zielonego koloru. Różyczki brokuła rozłożyć na warstwie z cukinii, rozsypać ziarna kukurydzy, fasoli i krążki z cebuli. Na wierzch wyłożyć pokrojony w kostkę ser koryciński. Tartę wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 35 min, aż ser się lekko przyrumieni. Smacznego :)
SylaUla
superbaba4
biedroneczki