Sposób przygotowania:
Bajgle pizzoweCiasto
Mąkę przesiej do miski, dodaj drożdże, sól, cukier oliwę oraz wodę.
Zagnieć jednolite ciasto, w razie potrzeby dodając wody lub mąki.
Gotowe odstaw do wyrośnięcia na ok 30 min.
Farsz
Szynkę/ kiełbasę, cebulę oraz paprykę pokrój w kostkę, a pieczarki w plasterki.
Wszystkie składniki podsmaż na patelni. Jeśli do farszu używamy kiełbasy, możemy podsmażyć ją w pierwszej kolejności a na tłuszczu który się wytopi podsmażyć resztę składników ( bez sera).
Gotowy farsz od razu można wykładać na ciasto.
ETAP 3:
Wyrośnięte ciasto podziel na 2 części, każdą rozwałkuj na stolicy delikatnie podsypując mąką na grubość ok 0,5 cm.
Następnie podziel na 4 części. Każdą cześć posmaruj keczupem, posyp oregano i nałóż gotowy farsz lub pojedyncze składniki oraz ser żółty na brzegu kawałka.
Kolejnym krokiem jest zwinięcie "mini roladki" i skręcenie jej na kształt bajgla sklejając ze sobą luźne brzegi.
edytaha
aliss06
Rzeczywiście końcówka przepisu umknęła. Dziękuję za czujność. Bajgle pieczemy w 200C przez 20-30 min. Pozdrawiam :)
edytaha
Dziękuję za odpowiedź, pozdrawiam :)