Sposób przygotowania:
Zapiekanka makaronowa z kabanosami
Ugotowany makaron układamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce pomieszany z czterema plastrami sera królewieckiego podartymi na kawałki oraz jedną kostką serka topionego gouda( serek kroimy na kawałki i mieszamy z makaronem zanim wyłożymy go do blaszki). Teraz na makaron kładziemy kabanosy pokrojone w kostkę, dość duże cząstki czerwonej słodkiej papryki, kawałek pora ( tą jasnozieloną lub białą część) kroimy w kosteczkę i posypujemy po makaronie, trzy plastry boczku kroimy w kostkę i też posypujemy na makaronową masę. Na koniec wbijamy jajka około pięć sztuk, ale można więcej. Posypujemy solą i jak ktoś lubi pikantnie, pieprzem. Zapiekankę wstawiamy do piekarnika na tak długo aż jajka będą dobrze upieczone, jak ktoś lubi lekko rozpływające trzyma krócej. Zapiekankę podajemy z ketchupem jeszcze gorącą.