Sposób przygotowania:
Malinowa kopuła o smaku straciatellaWarstwa malinowa:
Galaretki rozpuszczamy w 700 ml gorącej wody,odstawiamy do wystygnięcia. Maliny przebieramy, płuczemy i osuszamy.
Miskę wykładamy folią spożywczą, wsypujemy maliny i zalewamy tężejącą galaretką, wstawiamy do lodówki aby dobrze stężała.
Warstwa starciatella
Żelatynę zalewamy małą ilością gorącej wody-tak aby można ją było rozpuścić.
Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywną pianę, wsypując cukier puder w trakcie miksowania twarożek i płynną wystudzoną żelatynę.Na sam koniec wsypujemy startą na tarce czekoladę oraz świeże maliny, mieszamy delikatnie ręcznie aby owoce się nie rozpadły.
ETAP 3:
Masę wylewamy na warstwę z galaretą, wygładzamy łyżką, wciskamy biszkopty, wypukłą stroną do środka-aby utworzyć podstawę deseru.
Chłodzimy całą noc w lodówce. Dekorujemy wg swojego uznania.
redakcja
2milutka