Sposób przygotowania:
Malinowa tarta z kremem budyniowym
1. Do miski wsypać mąkę i cukier oraz wbić jajko i żółtko. Margarynę pokroić na mniejsze kawałki i dodać do wcześniej podanych składników. Całość ugnieść na jednolitą masę. Zrobić z ciasta kulę i włożyć do lodówki na około 30 minut.
2. Ugotować budyń śmietankowy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
3. Formę do tarty dokładnie nasmarować masłem lub margaryną. Ciasto lekko rozwałkować i równo ułożyć w formie. Dno tarty po nakłuwać gęsto widelcem. Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
4. Krem: margarynę dokładnie utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po łyżce ostudzonego (!!) budyniu i ucierać, aż do uzyskania jednolitego, puszystego kremu.
5. Krem wyłożyć na ostygnięty spód tarty. Na wierzch tarty ułożyć maliny. Tartę podawać schłodzoną.
2. Ugotować budyń śmietankowy zgodnie z przepisem na opakowaniu.
3. Formę do tarty dokładnie nasmarować masłem lub margaryną. Ciasto lekko rozwałkować i równo ułożyć w formie. Dno tarty po nakłuwać gęsto widelcem. Piec 35-40 minut w temperaturze 180 stopni.
4. Krem: margarynę dokładnie utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po łyżce ostudzonego (!!) budyniu i ucierać, aż do uzyskania jednolitego, puszystego kremu.
5. Krem wyłożyć na ostygnięty spód tarty. Na wierzch tarty ułożyć maliny. Tartę podawać schłodzoną.