Sposób przygotowania:
Tarta z owocami
Mąki wymieszać ze szczyptą soli. Dodać cukier puder, starte na tarce masło, jajko, żółtko, śmietanę i cukier wanilinowy. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię, odłożyć do lodówki na 30 minut.Następnie rozwałkować, włożyć do formy na tartę, nakłuć widelcem. Przykryć papierem, wsypać garść fasoli i włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec około 10-12 minut. Żółtko i budyń śmietankowy wymieszać w 100 ml zimnego mleka. 300 ml mleka zagotować, wlać budyń z żółtkiem, gotować 1-2 minuty. Budyń malinowy ugotować według przepisu na opakowaniu zmniejszając ilość mleka. Podpieczone ciasto wyjąć z piekarnika, zalać budyniem, ułożyć śliwki i ponownie włożyć do piekarnika. Piec około 15 minut. Wyjąć, przestudzić, ułożyć miękkie owoce, podawać.