agata1722

agata1722

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 518]

malinowe konfitury

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

malinowe konfitury doskonałe są

malinowe konfitury

Składniki:

malinowe konfitury

 

  • 1 kg malin
  • 1 kg cukru
  • 1 szklanka wody

 

Sposób przygotowania:

malinowe konfitury
Maliny przebrać i opłukać na sicie. Następnie maliny przesypać do rondla, w którym będą się smażyły. Z cukru i szklanki wody ugotować syrop. Gorącym syropem zalać maliny i zostawić do ostygnięcia. Z zimnych malin zlać sok, zagotować i gorącym ponownie zalać maliny. Zostawić do ostudzenia. Czynność tą powtórzyć trzy razy jeszcze. Ostatnim razem gotować konfiturę na małym ogniu 15 minut, potrząsając z niewielką siłą rondlem. Gorącą konfiturę przekładać do wygotowanych gorących słoików, zakręcić- owinąć kocem do wystygnięcia.