Ostra na Słodko

Ostra na Słodko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 409]

Malinowe piramidy z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Chrupiące ciasteczka z malinowym nadzieniem.

Malinowe piramidy z ciasta francuskiego

Składniki:

Malinowe piramidy z ciasta francuskiego

 

  • Składniki :

 

  • ciasto francuskie - 1 płat
  • maliny ( w syropie ) - 1 słoik
  • żółtko - 1 szt
  • cukier puder - 20 g

 

Sposób przygotowania:

Malinowe piramidy z ciasta francuskiego
Ciasto fancuskie kroimy w trójkąty ( każdy bok takiej samej długości ) Na środek nakładamy owoce odsączone z syropu. Końce składamy do środka , tak by powstała piramidka. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Wkładamy do nagrzanego na 200C piekarnika na ok. 15 minut. Posypujemy cukrem pudrem! Zajadamy! Smacznego!