Sposób przygotowania:
Malinowe rurki z kremem
Ciasto rozwinąć na prostokąt o wymiarach 35 x 40 cm. Radełkiem wykrawać paski o szerokości 2 cm. Posmarować roztrzepanym jajkiem i nawinąć na metalowe rurki. Rurki położyć na posmarowanej blasze. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni C. Piec na złoto ok. 25 minut.
Upieczone ciasto lekko ostudzić, po czym zdjąć z rurek. Białka ubić na parze na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Pianę zdjąć z pary, dodać przesiany cukier puder i oczyszczone maliny. Pianę włożyć do szprycy i nabijać nią wystudzone rurki. Deser oprószyć cukrem pudrem.
Upieczone ciasto lekko ostudzić, po czym zdjąć z rurek. Białka ubić na parze na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Pianę zdjąć z pary, dodać przesiany cukier puder i oczyszczone maliny. Pianę włożyć do szprycy i nabijać nią wystudzone rurki. Deser oprószyć cukrem pudrem.