Sposób przygotowania:
Rurki z kremem orzechowymPrzygotowanie składników

Przesiewamy do miski mąkę i mieszamy ją z solą. Dodajemy żółtka, masło. A następnie dodajemy tyle śmietany aby dało się zagnieść elastyczne ciasto.
Zagniatanie

Składniki zagniatamy energicznie w dużą kulę. Dzielimy na dwie częsci i chłdzimy 40 minut.
Wycinanie

Ciasto należy rozwałkować cienko i wycinać paski 2 cm grube i 15 cm długie. Owijamy natłuszczone foremki do rurek.
Pieczenie

Zawijamy na każdą rurkę ciasto. Układamy na blasze wyłożonej pergaminem i pieczemy 20 minut w temp. 180 stopni.
Pieczenie

Po upieczeniu rurek zdejmujemy je z foremek. Foremki chłodzimy aby nadawały się do dalszego owijania.
Prygotowanie kremu

Ubijamy śmietanę cukrem pudrem. Dodajemy mascarpone i krem orzechowy.
Faszerowanie

Kremem faszerujemy rurki z pomocą szprycy.
Magdalena88