Sposób przygotowania:
Malinowe semifreddo
Dzień wcześniej maliny przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem.
Odstawiamy na całą noc do rozmrożenia.
Na drugi dzień przecieramy maliny przez sito. Przetarte maliny razem z sokiem gotujemy na małym ogniu przez godzinę, studzimy.
Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy tubkę mleka skondensowanego słodzonego - cały czas miksujemy.
Na koniec dodajemy połowę syropu malinowego, miksujemy do połączenia. Na dno foremki wlewamy kilka łyżek syropu malinowego, na to kilka łyżek ubitych lodów, resztę syropu malinowego, resztę ubitych lodów. Wstawiamy do zamrażarki na 3 godziny.
Odstawiamy na całą noc do rozmrożenia.
Na drugi dzień przecieramy maliny przez sito. Przetarte maliny razem z sokiem gotujemy na małym ogniu przez godzinę, studzimy.
Śmietankę ubijamy na sztywno i dodajemy tubkę mleka skondensowanego słodzonego - cały czas miksujemy.
Na koniec dodajemy połowę syropu malinowego, miksujemy do połączenia. Na dno foremki wlewamy kilka łyżek syropu malinowego, na to kilka łyżek ubitych lodów, resztę syropu malinowego, resztę ubitych lodów. Wstawiamy do zamrażarki na 3 godziny.