Sposób przygotowania:
Semifreddo z bezami, ananasem i sosem malinowym DiMasa:
Śmietankę z dodatkiem cukru ubić na sztywno. Dodać wcześniej pokruszone bezy i świeżego ananasa pokrojonego w kostkę. Całość delikatnie i dokładnie wymieszać.
Forma:
Forma powinna być wyłożona folią spożywczą. Na dno wyłożyć odrobinę sosu malinowego.
Cłodzenie i ciastka:
Masę przełożyć do formy i przykryć folią spożywczą. Schłodzić w zamrażarce przez około 2-3 godziny. Po 1 godzinie mrożenie na deser wyłożyć pokruszone ciastka. Lekko je powpychać w masę. Przed spożyciem deser powinien przebywać 10-15 minut w temperaturze pokojowej.
Sos malinowy:
Sos malinowy należy wykonać przed przygotowaniem deseru. Są na to dwa sposoby:
1. Maliny, cukier, sok z cytryny zmiksować i przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek.
2. Maliny, cukier, sok z cytryny gotować aż owoce zmiękną i kolejno całość przetrzeć przez sito.
Blendi
Di bloguje
marietta
Di bloguje