Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Malinowiec

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciasto mojego autorstwa:) Może nie jest bardzo wymyślne ale na pewno smaczne:)

Malinowiec Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Malinowiec

 

  • biszkopt z 4 jaj
  • 2,5 szklanki wody
  • 0,5 szklanki soku malinowego
  • cukier do smaku (ok 0,5 szklanki)
  • 2 budynie śmietankowe
  • wiórki kokosowe
  • 1-2 szklanki malin

Sposób przygotowania:

Malinowiec
pieczemy cienki biszkopt - najlepiej z 4 jaj, na którym po upieczeniu układamy maliny.

Do garnka wlewamy 2 szklanki wody oraz sok malinowy - nastawiamy by się zagotowało. W tym samym czasie dokładnie mieszamy budynie z pozostałą wodą (o,5 szklanki). Kiedy woda z sokiem zacznie się gotowac wlewamy budynie i gotujemy do czasu aż zgęstnieją. Gorący budyń w razie koniecznośći mozemy dosłodzić już po zdjeciu ognia - dokladnie mieszamy. Gorący budyń wylewamy na maliny - posypujemy wiórkami kokosowymi i po wychłodzeniu mozemy kroić
Malinowiec
na biszkopt układamy dowolną ilość dojrzałych malin.
Malinowiec
Budyń koniecznie wylewamy jeszcze wtedy gdy jest gorący
Malinowiec
Ciasto możemy posypać zarówno wiórkami jak również płatkami migdałów

Tagi:

biszkopt