Sposób przygotowania:
Malinowiec
pieczemy cienki biszkopt - najlepiej z 4 jaj, na którym po upieczeniu układamy maliny.
Do garnka wlewamy 2 szklanki wody oraz sok malinowy - nastawiamy by się zagotowało. W tym samym czasie dokładnie mieszamy budynie z pozostałą wodą (o,5 szklanki). Kiedy woda z sokiem zacznie się gotowac wlewamy budynie i gotujemy do czasu aż zgęstnieją. Gorący budyń w razie koniecznośći mozemy dosłodzić już po zdjeciu ognia - dokladnie mieszamy. Gorący budyń wylewamy na maliny - posypujemy wiórkami kokosowymi i po wychłodzeniu mozemy kroić
Do garnka wlewamy 2 szklanki wody oraz sok malinowy - nastawiamy by się zagotowało. W tym samym czasie dokładnie mieszamy budynie z pozostałą wodą (o,5 szklanki). Kiedy woda z sokiem zacznie się gotowac wlewamy budynie i gotujemy do czasu aż zgęstnieją. Gorący budyń w razie koniecznośći mozemy dosłodzić już po zdjeciu ognia - dokladnie mieszamy. Gorący budyń wylewamy na maliny - posypujemy wiórkami kokosowymi i po wychłodzeniu mozemy kroić