kasiunia.1981

kasiunia.1981

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Malinowo-jagodowa Pavlova

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny,lekki deser owocowy.

Malinowo-jagodowa Pavlova Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Malinowo-jagodowa Pavlova

 

  • 6 białek
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 budyń malinowy
  • 300 ml kremówki
  • 3 łyżki dżemu jagodowego
  • 200g świeżych malin
  • 100g jagód(u mnie mrożone)

Sposób przygotowania:

Malinowo-jagodowa Pavlova
Białka ubiłam na sztywno ze szczyptą soli,następnie nie przerywając ubijania dodałam cukier puder i budyń malinowy. Powstała gęsta,różowa masa bezowa,którą wyłożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i uformowałam w kształt koła.Wstawiłam do piekarnika na 30 minut 150*C następnie zmniejszyłam temperaturę do 100 i zostawiłam kolejne 30 minut.Po upływie tego czasu wyłączyłam piekarnik i pozostawiłam w nim swoją bezę do całkowitego wystygnięcia. wystudzoną bezę posmarowałam dżemem jagodowym,na dżem wyłożyłam ubitą na sztywno kremówkę a na wierzch poukładałam owoce.
Malinowo-jagodowa Pavlova
Ubite na sztywno białka z cukrem pudrem wyłożyłam na blachę.
Malinowo-jagodowa Pavlova
Beze piekłam 30 min. w 150*C naste pnie kolejne 30 min. w 100*C.
Malinowo-jagodowa Pavlova
Wystudzona bezę posmarowałam dżemem jagodowym.
Malinowo-jagodowa Pavlova
Na dżem wyłożyłam ubitą kremówke i poukładałam owoce.