paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Maliny do herbaty I

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To jeden ze sposobów na maliny do herbaty na zimę

Maliny do herbaty I Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Maliny do herbaty I

 

  • 1 kg malin
  • 30 dag cukru

Sposób przygotowania:

Maliny do herbaty I
Maliny oczyszczamy dokładnie. Przekładamy do garnka i zasypujemy cukrem. Odstawiamy na 30 minut żeby puściły sok Po tym czasie wstawiamy na gaz i gotujemy całość ok 10 minut. Przekładamy do wyparzonych słoiczków i pasteryzujemy 10 minut. Pozostawiamy do góry dnem do ostygnięcia.
Maliny do herbaty I
Wybierajmy ładne dojrzałe owoce naszych malin
Maliny do herbaty I
Gotujemy na małym ogniu by nic nie przypalić
Maliny do herbaty I
Goroąca masa wędruje do czyściutkich słoiczków
Maliny do herbaty I
Pasteryzowanie da nam pewność ze maliny się nie zapsują

Tagi:

maliny owoce