paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Maliny do herbaty II

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

To drugi sposób na maliny do herbaty w tym wypadku zostają całe

Maliny do herbaty II Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Maliny do herbaty II

 

Sposób przygotowania:

Maliny do herbaty II
Na dno słoiczka wsypujemy trochę cukru, układamy dość ciasno warstwę malin i znów zasypujemy warstwą cukru i tak do zapełnienia słoiczka. Słoiczki zakręcamy i pasteryzujemy przez 15 minut. Stawiamy do góry dnem i pozostawiamy do ostygnięcia. Maliny po ugotowaniu będą tylko do 2/3 wysokości, ale za to pozostaną w całości.
Maliny do herbaty II
Staramy się włożyć jak najwięcej malin, ale ich nie zgnieść
Maliny do herbaty II
Ja robię w małych słoiczkach , na liczniejsze rodziny polecam większe
Maliny do herbaty II
Pasterozowanie oczywiście zabezpieczy przed zepsuciem
Maliny do herbaty II
Pyszne maliny do herbaty zimowej, przypomną nam lato

Tagi:

maliny owoce