jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Maliny mało słodzone w soku własnym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

rewelacyjne maliny w soku własnym, polecane do lodów

Maliny mało słodzone w soku własnym

Składniki:

Maliny mało słodzone w soku własnym

 

  • 1 kg malin
  • 15 dag cukru

 

Sposób przygotowania:

Maliny mało słodzone w soku własnym
Maliny przebrać, wsypać na sito.
Umyć, pozostawić na sicie do osączenia z wody.
Osączone wymieszać z cukrem, układać w słoikach, uciskając łyżką, aby nie zostały wolne przestrzenie miedzy owocami. Napełnine słoiki, zamknąć i wstawić do pasteryzacji na 20 minut. Tak przygotowane maliny są smacznym dodatkiem do potraw i deserów.

Tagi:

maliny owoce