Izka192

Izka192

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Maliny na przeziębienie.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Maliny na spirytusie to mikstura pomagająca w zwalczaniu przeziębienia. Dolewając je do gorącej herbaty wygrywamy z przeziębieniem. Polecam

Maliny na przeziębienie.

Składniki:

Maliny na przeziębienie.

 

  • 1 kg. malin
  • 1 kg. cukru
  • 3 szklanki spirytusu
  • 1 szklana przegotowanej wody

Sposób przygotowania:

Maliny na przeziębienie.
Maliny włożyć do garnka i zasypać kilogramem cukru. Odstawić, na drugi dzień wymieszać rano i wieczorem. Pozostawić na noc. Na trzeci dzień także wymieszać dwa razy dziennie i pozostawić na noc. Czwartego dnia gdy cukier się rozpuści dolać spirytus i wodę. Całość przełożyć do butelek. Stosować w razie przeziębienia dodając do gorącej herbaty.

Tagi:

maliny owoce