mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Maliny w syropie wg Mychy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Smaczne i bardzo zdrowe malinki

Maliny w syropie wg Mychy

Składniki:

Maliny w syropie wg Mychy

 

  • 50 dag malin
  • 15 dag cukru

Sposób przygotowania:

Maliny w syropie wg Mychy
Maliny przebieram, płuczę w zimnej wodzie i pozostawiam na durszlaku do odcieknięcia z wody. Maliny umieszczam w czystych i suchych słoiczkach do 3/4 wysokości słoika. Do każdego słoiczka wsypuję po 2 kopiaste łyżki cukru. Cukier zakrywam malinami, dodając ich trochę na wierzch. Słoiczki z malinami i cukrem szczelnie zamykam i pasteryzuję 10 minut. Następnie wyjmuję na ściereczkę, przykrywam ręcznikiem i pozostawiam do ostudzenia. Zimne słoiki przenoszę do spiżarni.

Tagi:

maliny owoce