Sposób przygotowania:
Mamusinek, czyli wieprzowina z warzywami
mięso pokroić w kostkę ok 2 cm, tak samo zróbcie z warzywami oprócz cebuli. Tę pokrójcie w drobną kosteczkę i zeszklijcie na oleju. Pokrojone mięsko przyprawcie (ja daję przyprawę gyros, sól, pieprz), następnie obtoczcie w mące i na patelnię. Przysmażone mięso wrzućcie do garnka z zeszkloną cebulką (mięso oczywiście będziecie przesmażać partiami). Do mięsa wrzućcie warzywa oprócz papryki i zalejcie wodą, by przykryła tylko potrawę w garnku. Do tego liść laurowy, ziele angielskie, troszkę gałki muszkatołowej, sól, pieprz. Pod koniec wrzućcie do tego pokrojoną paprykę. Kiedy już mięsko z warzywami będzie miękkie, należy zagęścić zupę sosem pieczeniowym. Posypcie majerankiem, pogotujcie jeszcze chwilkę i GOTOWE!