Agnieszka 250897

Agnieszka 250897

Szef Kuchni
[Przepisów: 116]

Marcelina

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marcelina

Składniki:

Marcelina

 

  • ciasto:
  • 1 mała śmietana
  • 3/4 łyżeczki sody
  • 2 szklanka cukru
  • 1 margaryna
  • 2 jaja całe i dwa żółtka
  • szczypta soli
  • cukier waniliowy
  • ok.1 kg mąki
  • krem:
  • 1l smietany kremówki kwaśnej i słodzonej
  • 1 szklanka cukru
  • zapach migdałowy
  • kwasek cytrynowy do smaku

Sposób przygotowania:

Marcelina
Ze składników na ciasto upiec 12 cienkich placków.Wyrobic krem.Przekładać na przemian.Najlepiej podawać na drugi dzień.

Tagi:

ciasto