Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Marchew smażona

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać do drugiego dania.

Marchew smażona

Składniki:

Marchew smażona

 

Sposób przygotowania:

Marchew smażona
Marchewkę oczyścić, umyć, obrać, przekroić wzdłuż na połowę. Włożyć do rondla, zalać lekko osoloną i ocukrzoną wodą i obgotować, odcedzić. Rozkłócić jajko z mąką, obtaczać w nim marchewki, następnie w bułce tartej i smażyć na oleju z obu stron. Wyłożyć na talerz. Pokroić drobno koperek, czosnek obrać zmiażdżyć i połączyć razem z jogurtem, doprawić solą i pieprzem. Polać tym sosem marchewki.