Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Marchew z groszkiem i fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Marchewka z groszkiem i fasolką to świetny dodatek do obiadu.

Marchew z groszkiem i fasolką szparagową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Marchew z groszkiem i fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Marchew z groszkiem i fasolką szparagową
Marchewkę obrać, pokroić w kostkę, włożyć do garnka, wlać 1 szkl wody i gotować pod przykryciem. Po 10 minutach wsypać umyty mrożony groszek i oczyszczoną, pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Przykryć i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Do miękkich warzyw dodać surowe masło i mąkę wymieszaną z odrobiną wody, zagotować. Zdjąć z ognia, przyprawić do maku solą i pieprzem. Podawać na ciepło.
Marchew z groszkiem i fasolką szparagową
Do podgotowanej marchewki dodać fasolkę i groszek
Marchew z groszkiem i fasolką szparagową
Ugotowane warzywa zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody