Sposób przygotowania:
Marchewkowe z karmelowym serkiem
100g masła rozpuścić, przestudzić i dodać do jajek. Roztrzepać. W drugim naczyniu przygotować suche składniki-mąkę, cukier brązowy, kakao i proszek do pieczenia. Wymieszać i wsypać do masy jajecznej. Za pomocą rózgi kuchennej połączyć składniki, dodając zmielone orzechy i startą na tarce jarzynowej marchewkę. Ciasto przelać do natłuszczonej keksówki o wymiarach 11x21. Piec w 180*C przez 40-50min. Ciasto wystudzić i przekroić na 3 części. Pozostałe masło (100g) rozpuścić z białym cukrem i gotować 5min. Po tym czasie, mieszając wlać śmietankę 30%. Gotować jeszcze ok 10min, aż karmel zacznie gęstnieć. Przestudzić i połączyć z serkiem w temperaturze pokojowej. Takim kremem smarować blaty marchewkowego ciasta. Odstawić do całkowitego stężenia. Smacznego!
Alex_M
Mniam1
Hrabina w kuchni