Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Marchewka do obiadu 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Doskonały dodatek do obiadu.

Marchewka do obiadu 4 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Marchewka do obiadu 4

 

  • 2 duże marchewki
  • sól do smaku
  • 1 łyżeczka cukru
  • pieprz do smaku
  • 1 mała cebula
  • 1 duży ząbek czosnku
  • 2 łyżki masła
  • szczypiorek - wg uznania

Sposób przygotowania:

Marchewka do obiadu 4
Obrane marchewki pokroić w cienkie, ukośne plasterki. Przełożyć je do garnka, zalać wodą. Do marchewki dodać trochę soli i cukier. Ugotować ją do miękkości i odcedzić. Na patelni roztopić masło. Zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek. Do cebuli z czosnkiem dodać ugotowaną marchewkę, wymieszać i chwilkę razem smażyć. Doprawić do smaku pieprzem i w razie potrzeby jeszcze odrobiną soli. Patelnię z marchewką zdjąć z ognia. Szczypiorek posiekać i dodać do marchewki, wymieszać. Podawać jako dodatek do obiadu.
Marchewka do obiadu 4
Obrana i pokrojona w cienkie ukośne plasterki marchewka.
Marchewka do obiadu 4
Pokrojona cebula i posiekany czosnek szklone na maśle.
Marchewka do obiadu 4
Ugotowana i odcedzona marchewka dodana do cebuli z czosnkiem.
Marchewka do obiadu 4
Marchewka wymieszana z cebulą i z czosnkiem i razem z nimi podsmażona.

Tagi:

marchewka