SUPERPRZEPIS

Marchewka Eli z łodygami i listkami kalafiora

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Marchewka Eli z łodygami i listkami kalafiora

Kupiłam bardzo duży kalafior i przygotowałam z niego kilka potraw. Do marchewki na jarzynkę dodałam łodygi odkrojone od różyczek i jasne listki.

Składniki:

Marchewka Eli z łodygami i listkami kalafiora

warzywa

dodatki

Sposób przygotowania:

Marchewka Eli z łodygami i listkami kalafiora

przygotowanie warzyw

Marchewka Eli z łodygami i listkami kalafiora
Łodygi odcięte od różyczek kalafiora i zielone listki opłukać i pokroić.

Łodygi odcięte od różyczek kalafiora pokroić w kostkę. Zielone listki opłukać i posiekać.

przygotowanie warzyw cd

Marchewka Eli z łodygami i listkami kalafiora
Obrane i opłukane marchewki pokroić w kostkę.

Marchewki obrać, opłukać i pokroić w kostkę.

przygotowanie jarzynki

Marchewka Eli z łodygami i listkami kalafiora
Ugotować w małej ilości wody marchewkę z łodygami i listkami kalafiora.

Pokrojoną marchew, łodygi i listki kalafiora zalać małą ilością wody, posolić i gotować do miękkości.

przygotowanie jarzynki cd

Marchewka Eli z łodygami i listkami kalafiora
Miękkie warzywa dusić chwilę z masłem, mąką i pieprzem.

Do miękkich warzyw dodać masło, mąkę, pieprz, wymieszać i chwilę razem dusić.