Sposób przygotowania:
Fasolka z kukurydzą w sosie pomidorowymETAP 1:
Fasolę umyć i zamoczyć w wodzie najlepiej na całą noc. Następnie z fasoli odlać wodę w której się moczyła, zalać świeżą i gotować.
ETAP 2:
Pokrojony w kostkę boczek wytopić na patelni, wsypać posiekaną cebulę i czosnek, zeszklić. Kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w pół krążki, podsmażyć razem z cebulą.
ETAP 3:
Podsmażoną wędlinę z cebulą dodać do półmiękkiej fasoli i gotować do miękkości.
ETAP 4:
Na pozostałym po smażeniu kiełbasy tłuszczu poddusić koncentrat pomidorowy.
ETAP 5:
Fasolkę szparagową pokroić, ugotować w osolonej wodzie, osączyć. Kukurydzę osączyć z zalewy, przepłukać. Miękką fasolę połączyć z koncentratem, kukurydzą i fasolką szparagową, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem, zagotować.