Sposób przygotowania:
Marchewka kolorowa z sosem winegret
Ugotować marchewki w skórce . Żółtą i pomarańczową razem - bordową osobno bo barwi wodę na ciemny kolor i mogła by zabarwić resztę .Miękkie odcedzić .Przelać zimną wodą i obrać . Za pomocą obieraczki do warzyw pokroić delikatnie w cienkie plastry . Zwijać w różyczki .Układać w ciasnej miseczce po kilka różyczek w kontrastowych kolorach .
Zmieszać olej z sokiem z cytryny .Doprawić sos szczyptą soli , pieprzu i cukru.
Polać delikatnie marchewki . Posypać delikatnie koperkiem.
Podawać na zimno do gotowanych mięs .
Zmieszać olej z sokiem z cytryny .Doprawić sos szczyptą soli , pieprzu i cukru.
Polać delikatnie marchewki . Posypać delikatnie koperkiem.
Podawać na zimno do gotowanych mięs .
misia5
Pomysł na podanie kolorowych marchewek super. W sezonie marchewkowym z niego skorzystam:)
Tit
edytaha