Megg

Megg

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 412]

Marchewka na ciepło wg Megg

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Marchewka na ciepło wg Megg

Marchewka na ciepło wg Megg

Składniki:

Marchewka na ciepło wg Megg

 

  • 5 dużych marchewek
  • 1 łyżeczka soli
  • 4 łyżeczki cukru
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka śmietany

Sposób przygotowania:

Marchewka na ciepło wg Megg
Marchewki obrać, umyć, pokroić w kosteczkę i wsypać do garnka, a następnie zalać wodą tak aby marchewka była cała przykryta. Dodać sól oraz cukier i gotować do miękkości. Gdy marchewka będzie miękka należy ją odcedzić z wody, a następnie dodać masło i mieszając podgrzewać na małym ogniu aż masło się rozpuści. Na koniec dodać śmietanę i wszystko razem dokładnie wymieszać. Tak przygotowana marchewka na ciepło i wspaniałym dodatkiem do obiadu. Smacznego!!!

Tagi:

marchewka