Danusia19671

Danusia19671

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1432]

Marchewka słodko-kwaśna

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przyrządzam duszoną marchewkę z odrobiną soku z cytryny. Uwielbiam smak słodko kwaśny i właśnie ta marchewka tak smakuje.

Marchewka słodko-kwaśna

Składniki:

Marchewka słodko-kwaśna

 

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewka słodko-kwaśna
Marchewki obrać, opłukać, pokroić w grubszą kostkę, zalać niewielką ilością wody, osolić, gotować do miękkości. Następnie dodać masło, sok z cytryny i cukier, jeszcze razem poddusić przez chwilę. Na samym końcu mąkę ziemniaczaną, rozmieszać w odrobinie zimnej wody i dodać do marchewki, mieszając doprowadzić do zagotowania.

Tagi:

marchewka