Rysia

Rysia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 80]

Marchewka Szampańska

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczne danie bezmięsne, nawiasem mówiąc stworzone przez przypadek, ale smak jest przedni.

Marchewka Szampańska

Składniki:

Marchewka Szampańska

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewka Szampańska
Marchew obieramy i kroimy wzdłuż, w patyczki. Sparzamy przez 15 minut. W rondelku topimy masło, dodajemy mąkę i robimy zasmażkę, mieszając, na wolnym ogniu.
Do zasmażki dodajemy wywar z kury, szampana i śmietanę. Mieszamy, aby nabrały jednolitej konsystencji.
Mieszaniną polewamy marchewkę i dusimy przez 10 minut. Podawać na gorąco.

Tagi:

marchewka