Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Marchewka w mlecznym sosie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Marchewkę w sosie podawać jako dodatek do mięsa i ryżu

Marchewka w mlecznym sosie

Składniki:

Marchewka w mlecznym sosie

 

  • 4 marchewki,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 łyżka mąki,
  • 1,5 szklanki mleka,
  • 0,5 łyżeczki przyprawa vegeta,
  • sól,
  • cukier,
  • zielenina

 

 

 

Sposób przygotowania:

Marchewka w mlecznym sosie
Marchewkę bardzo dokładnie umyć i ugotować w dość dużej ilości wody. Miękką marchew obrać i pokroić w słupki lub kostkę. Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, wymieszać z zimnym mlekiem.  Następnie połączyć z marchewką, przyprawić do smaku solą, cukrem oraz przyprawą vegeta,  zagotować.  Podawać posypaną zieleniną