kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Marchewka w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Świetnie pasuje do puree ziemniaczanego.

Marchewka w śmietanie

Składniki:

Marchewka w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Marchewka w śmietanie
Marchewkę skrobiemy i kroimy w słupki grubości 1 cm.Topimy masło i karmelizujemy na nim cukier.Wrzucamy marchewkę i mieszamy tak by karmel pokrył całą.Wlewamy wywar warzywny i dusimy pod przykryciem około 30 minut.W połowie duszenia odkrywamy pokrywkę i odparowujemy płyn.Ugotowaną marchewkę mieszamy ze śmietaną,doprawiamy do smaku sola i pieprzem i podajemy posypane natka pietruszki.Smacznego!!!