Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 636]

Marchewka z groszkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Taki dodatek do drugiego dania mięsnego , każdy zje z przyjemnością. Spróbuj przekonaj się. marchewka z groszkiem podana z ziemniakami oraz mięsem stanowi idealne drugie danie.

Marchewka z groszkiem

Składniki:

Marchewka z groszkiem

 

  • ½ kg marchwi
  • 60 g masła
  • 100 g wody
  • 150 g groszku mrożonego
  • 1 łyżka skrobi ziemniaczanej
  • Sól

Sposób przygotowania:

Marchewka z groszkiem

I

1. Marchew obieram, myję, osuszam i kroję w kostkę. Następnie przekładam do garnka, dodaję masło, wodę i doprawiam solą. Gotuję około dziesięciu minut.
2. Po tym czasie zagęszczam skrobią rozrobioną w małej ilości wody i dodaję groszek. Gotuję pięć minut.
3. Przystawka do drugiego dania gotowa.
4. Smacznego.