ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Naleśniki z farszem z kapusty i pieczarek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Naleśniki z kurkumą nadziewane farszem z pieczarek i kapusty kiszonej. Panierowane w tartej bułce są idealnym dodatkiem do czystego barszczu czerwonego.

Naleśniki z farszem z kapusty i pieczarek Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Naleśniki z farszem z kapusty i pieczarek

 

 

 

Sposób przygotowania:

Naleśniki z farszem z kapusty i pieczarek
Do pojemnika wsypać mąkę, kurkumę, sól, cukier, wlać mleko, olej i wodę gazowaną, jajka i mikserem utrzeć na gładkie dość lejące ciasto, odstawić na 30 minut.

Kapustę kiszoną drobno posiekać. W garnku zalać ją wodą i gotować do miękkości. Nadmiar wody wylać.

Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, wsypać pieczarki (nie solić, aby wody nie puściły) i podsmażać do miękkości pieczarek. Następnie dodać do kapusty.

Na rozgrzanej naleśnikarce 22 cm posmarowanej raz olejem, potem już nie trzeba smażyć cienkie naleśniki.

Kapustę wymieszać z pieczarkami, pieprzem mielonym, kucharkiem cukrem, tartą bułką, na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu i naleśniki składać na pół i jeszcze raz na pół.

Naleśniki złożone posmarować pędzelkiem olejem i obsypać tartą bułką, smażyć na złocisto z każdej strony, odkładać na talerz.
Naleśniki z farszem z kapusty i pieczarek
Ciasto naleśnikowe z kurkumą ostanio często robię.
Naleśniki z farszem z kapusty i pieczarek
Pieczarki z kiszoną kapustą są ulubionym farszem do barszczu.
Naleśniki z farszem z kapusty i pieczarek
Zamiast jajka smaruję olejem naleśniki.
Naleśniki z farszem z kapusty i pieczarek
Doskonale smakują i na ciepło ale my wolimy je zomne do gorącego basrszczu.
Naleśniki z farszem z kapusty i pieczarek
Naleśniki z farszem z kapusty i pieczarek