Sposób przygotowania:
Naleśniki z farszem z kapusty i pieczarek
Do pojemnika wsypać mąkę, kurkumę, sól, cukier, wlać mleko, olej i wodę gazowaną, jajka i mikserem utrzeć na gładkie dość lejące ciasto, odstawić na 30 minut.
Kapustę kiszoną drobno posiekać. W garnku zalać ją wodą i gotować do miękkości. Nadmiar wody wylać.
Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, wsypać pieczarki (nie solić, aby wody nie puściły) i podsmażać do miękkości pieczarek. Następnie dodać do kapusty.
Na rozgrzanej naleśnikarce 22 cm posmarowanej raz olejem, potem już nie trzeba smażyć cienkie naleśniki.
Kapustę wymieszać z pieczarkami, pieprzem mielonym, kucharkiem cukrem, tartą bułką, na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu i naleśniki składać na pół i jeszcze raz na pół.
Naleśniki złożone posmarować pędzelkiem olejem i obsypać tartą bułką, smażyć na złocisto z każdej strony, odkładać na talerz.
Kapustę kiszoną drobno posiekać. W garnku zalać ją wodą i gotować do miękkości. Nadmiar wody wylać.
Na patelni podsmażyć drobno pokrojoną cebulę, wsypać pieczarki (nie solić, aby wody nie puściły) i podsmażać do miękkości pieczarek. Następnie dodać do kapusty.
Na rozgrzanej naleśnikarce 22 cm posmarowanej raz olejem, potem już nie trzeba smażyć cienkie naleśniki.
Kapustę wymieszać z pieczarkami, pieprzem mielonym, kucharkiem cukrem, tartą bułką, na każdy naleśnik nałożyć porcję farszu i naleśniki składać na pół i jeszcze raz na pół.
Naleśniki złożone posmarować pędzelkiem olejem i obsypać tartą bułką, smażyć na złocisto z każdej strony, odkładać na talerz.