Sposób przygotowania:
Rolada schabowa z żółtym serem, jajkiem i ogórkiem
Schab bez kości po umyciu i oczyszczeniu osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie nacinamy i rozbijamy tłuczkiem na jeden duży płat. Płat oprószyć solą, pieprzem posmarować cienko musztardą.
Żółty ser, ugotowane na twardo jajka oraz kiszone ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko do osobnych miseczek.
Na płacie rozłożyć najpierw starty ser, następnie ogórki kiszone i na końcu jajka. Płat zwinąć w roladę, obwiązać nitką, oblać oliwą. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa.
Po upieczeniu mięso pokroić w plastry.
Żółty ser, ugotowane na twardo jajka oraz kiszone ogórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Wszystko do osobnych miseczek.
Na płacie rozłożyć najpierw starty ser, następnie ogórki kiszone i na końcu jajka. Płat zwinąć w roladę, obwiązać nitką, oblać oliwą. Włożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni do miękkości mięsa.
Po upieczeniu mięso pokroić w plastry.
BozenaMatuszczyk
WYPRÓBUJ NAPRAWDĘ JEST PROSTA DO WYKONANIA.;)
Dziękuję.;)
BozenaMatuszczyk
Habi ja nie jestem kucharzem wyuczonym, jestem zwykłym samoukiem.;)