Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1053]

Wątroba wieprzowa w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dla smakoszy wątroby proponuje pyszne danie, które wykonasz w prosty szybki sposób. Ciasto to panierki jest z dodatkiem czosnku co sprawia, że wątroba jest smaczna i aromatyczna.

Wątroba wieprzowa w cieście

Składniki:

Wątroba wieprzowa w cieście

 

Sposób przygotowania:

Wątroba wieprzowa w cieście

I

Wątroba wieprzowa w cieście
Przygotowanie wątroby wieprzowej, myjemy, osuszamy, lekko rozbijamy.

1. Wątrobę myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w cienkie plasterki i delikatnie rozbijam.

II

Wątroba wieprzowa w cieście
przygotowanie ciasta do panierowania wątroby wieprzowej.

2. Do miski wbijam jajka, roztrzepuję trzepaczką. Następnie dodaję czosnek, sól, pieprz, majonez, mąkę i dokładnie mieszam.

III

Wątroba wieprzowa w cieście
panierowanie wątroby w cieście i smażenie na rozgrzanym oleju.

3. W cieście panieruję wątrobę i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.

IV

4. Gotowe.
5. Smacznego.