Sposób przygotowania:
Wątroba wieprzowa w cieścieI
![Wątroba wieprzowa w cieście Wątroba wieprzowa w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/watroba-wieprzowa-w-ciescie-580740.jpg)
1. Wątrobę myję, osuszam, usuwam błonki, kroję w cienkie plasterki i delikatnie rozbijam.
II
![Wątroba wieprzowa w cieście Wątroba wieprzowa w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/watroba-wieprzowa-w-ciescie-580742.jpg)
2. Do miski wbijam jajka, roztrzepuję trzepaczką. Następnie dodaję czosnek, sól, pieprz, majonez, mąkę i dokładnie mieszam.
III
![Wątroba wieprzowa w cieście Wątroba wieprzowa w cieście](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/watroba-wieprzowa-w-ciescie-580743.jpg)
3. W cieście panieruję wątrobę i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
IV
4. Gotowe.
5. Smacznego.