lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Marchewkowa pasta do chleba

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przepis na znakomite i szybkie śniadanie

Marchewkowa pasta do chleba

Składniki:

Marchewkowa pasta do chleba

 

  • 1/2 kg marchewki
  • łyżka oliwy
  • 2 łyżki twarogu
  • sok z 1/2 cytryny
  • sól
  • pieprz
  • kromki razowego chleba

Sposób przygotowania:

Marchewkowa pasta do chleba
Marchewki umyj,obrane pokrój w kostkę.Ugotuj w wodzie a gdy staną się miękkie wyjmij je z wody,odcedź i wsyp do miseczki.Dodaj do warzyw twarożek, wyciśnięty sok z cytryny.Całość zmiksuj na gładką masę doprawiając ją do smaku solą i pieprzem.Przygotowaną pastą smaruj kromki razowego chleba,podawaj na śniadanie i nie tylko.