Sposób przygotowania:
Marchewkowa zapiekanka pod szpinakową kołderką
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na 2 części. Posypujemy z obu stron solą i pieprzem. Schładzamy w lodówce około 4-5 godzin.
Liście kapusty pekińskiej myjemy, suszymy na papierowym ręczniku.
Marchew obieramy, myjemy i kroimy wzdłuż. Każdą cztery razy. Kapustę kroimy na drobną.
Formę do zapiekania natłuszczamy. Na spód kładziemy połowę marchewki, pokrojoną kapustę, resztę marchewki, pierś z kurczaka.
Przygotowujemy sos:
Do mleka dodajemy jajka, szpinak, sól, pieprz. Mieszamy. Sos wylewamy na zapiekankę.
Pieczemy w temp.180 stopni przez 1 godzinę.
Liście kapusty pekińskiej myjemy, suszymy na papierowym ręczniku.
Marchew obieramy, myjemy i kroimy wzdłuż. Każdą cztery razy. Kapustę kroimy na drobną.
Formę do zapiekania natłuszczamy. Na spód kładziemy połowę marchewki, pokrojoną kapustę, resztę marchewki, pierś z kurczaka.
Przygotowujemy sos:
Do mleka dodajemy jajka, szpinak, sól, pieprz. Mieszamy. Sos wylewamy na zapiekankę.
Pieczemy w temp.180 stopni przez 1 godzinę.